A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

"ШЕВЧЕНКО - ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ!"

Дата: 12.03.2024 21:03
Кількість переглядів: 128

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.»

9 березня, ми вшановуємо пам’ять великого Кобзаря, геніального українського поета, прозаїка, мислителя, живописця та нескореного патріота Тараса Шевченка, який своїми діями зумів пробудити українців від національної сплячки. Вірші Тараса Григоровича Шевченка – це невичерпне джерело мудрості. Написані понад століття тому його поезії актуальні й досі.

Шевченко —  символ волелюбності та нескореності української нації, боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. І тепер, у нашому столітті, коли нова російська імперія вкотре намагається знищити все українське, Шевченкова поезія надихає силою правди і бойового духу.

Сьогодні, 12 березня 2024 року відділом культури Солотвинської селищної ради був організований захід до дня народження Тараса Шевченка під назвою «ШЕВЧЕНКО – ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ». У виконанні закладів освіти та ЗДО, а також закладів культури с-ща Солотвино прозвучали чудові вірші, пісні на слова великого Кобзаря.

Його пророчі слова дають нам, та героям — захисникам України  сили та віри в те, що українці здатні творити велике, піднімаючись над несприятливими обставинами життя. Слова поета підносять бойовий дух, адже  Тарас Шевченко був і досі є символом опору російській експансії. Його поезія сьогодні актуальна, як ніколи, вона надихає українців у боротьбі, адже Україна в умовах війни з Росією знову змушена виборювати свою свободу і незалежність:

«Борітеся – поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!"

Дякуємо всім хто взяв участь та всім хто долучився до організації цього заходу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу