A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

ЗБЕРЕЖЕМО РУМУНСЬКІ ТРАДИЦІЇ!

Дата: 11.03.2024 14:16
Кількість переглядів: 130

"Якби надати всім народам на світі вибрати найкращі з усіх звичаїв і звичок, то кожен народ, уважно розглянувши їх, обрав би свої власні." (Г. Галікарнавський).

10 березня 2024 року відбувся традиційно-культурний захід, організований фольклорним ансамблем «Сперанца» під керівництвом культорганізатора будинку культури с-ще Солотвино – Шіман Олена.

Учасниками фольклорного ансамблю була представлена сцена «Șezătoare ca din bătrâni», що в перекладі означає «Вечорниці в давнину». Здавна зібрання молодих відбувалося на вечорницях, одна з форм вечірніх розваг. 

Для проведення вечорниць дівчата підшуковували простору хатину. Господиня цього дому — жінка (бабуся, вдова), стежила за дотриманням усіх звичаїв та традицій під час вечорниць. Вечорниці відвідували молоді люди, які були неодруженими. Основою буденних вечорниць була робота дівчат за вишиванням, прядінням, шиттям, оскільки саме від їхньої працьовитості залежало і їхнє придане. Хлопці на вечорницях також могли працювати, але найчастіше просто сиділи та залицялися до дівчат, розважали їх дотепними розповідями, жартами, музикою.

Дякуємо гостям за присутність та батькам за підтримку та допомогу в організації цього заходу!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу