A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

1 БЕРЕЗНЯ - СВЯТО ВЕСНИ!

Дата: 01.03.2024 20:03
Кількість переглядів: 45

«…Весна іде, красу несе

А тій красі радіє все!...»

 

Сьогодні, 1 березня, в нашій громаді святкують Марцішор (рум. Mărțișor) — традиційне свято зустрічі весни. Цього дня прийнято дарувати бутоньєрки у вигляді квіточок із білих та червоних ниток. Ця прикраса має назву "марцішор". Їх носять на одязі протягом всього місяця. Вважається, що завдяки цьому людям буде сприяти успіх протягом всього року.

Відповідно до однієї легенди, в перший день березня на лісову галявину вийшла красуня Весна, оглянулась навколо і побачила як крізь терен пробивається підсніжник. Вона вирішила допомогти йому і почала розчищати землю навколо, визволяючи від колючих гілок. Це побачила Зима і розсердилась. Вона махнула руками, призвавши сніг з холодним вітром, щоб знищити первоцвіт. Проте Весна прикрила квіточку своїм руками і вкололась об терен. З її руки впала крапля гарячої крові і квітка ожила. Так Весна перемогла Зиму. Кольори марцішора символізують її червону кров на білому снігу.

Сьогодні в закладах культури Солотвинської ТГ нашими працівниками було проведено майстер клас з виготовлення марцішора, також вони знайомили відвідувачів з легендами та традиціями цього свята.

Відділ культури Солотвинської селищної ради вітає Вас зі святом весни! Нехай цей день стане символом нового початку, наповненого енергією та оптимізмом. Хай весна принесе Вам багато радісних моментів, щоб кожен день нагадував Вам про те, що життя прекрасне, а його можливості нескінченні!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу