A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Під час малювання дитина і грається і вчиться одночасно!

Дата: 22.01.2024 14:52
Кількість переглядів: 79

Дорослі рідко серйозно сприймають дитяче малювання, вважаючи його звичним способом розважити дитину. Однак психологи довели, що саме зображувальна діяльність посідає важливе місце у психічному розвитку дитини і містить у собі глибокий психологічний зміст.

У віці 3,5-4 роки діти починають уявляти простір аркуша саме як простір світу, який вони намагаються певним чином організувати, щоб «поселити» в ньому різних персонажів. Діти зображують безпосередньо те, що знають і чують про світ, а це дає змогу говорити про дитячий малюнок як правдивий документ епохи. Коли батьки присвячують малюванню з дітьми достатню кількість часу, це сприяє зміцненню почуття згуртованості в сім’ї.

Малювання розвиває у малюків дрібну моторику рук, а також сприяє швидкому засвоєнню різних кольорів та їх відтінків. Вони вчаться порівнювати предмети, тренують пам’ять, розширюють загальне сприйняття світу, розвивають пізнавальні процеси такі як увага, уява, покращується логічне мислення. Якщо дитина малює, вона починає візуально сприймати будь-яку інформацію і помічати дрібниці. У майбутньому цей навик знадобитися, під час навчання в школі, з легкістю буде вивчати різну інформацію і відтворювати під час уроків.

Не менш важливим фактором є те, що малювання знімає стрес.

Ви запитаєте, а звідки у дитини стрес? Бувають в його житті також неприємні ситуації, а діти часто дуже болісно реагують на сварку батьків, або ж образу від однолітків. Малювання допомагає подолати негативні емоції і зняти напругу, так як дитина захоплена процесом, і всі свої фізичні і розумові зусилля спрямовує на малювання. Особливо малювання добре допомагає психологам і батькам, які хочуть зрозуміти занепокоєння дітей, а також причину тривожності та неспокійних снів. Тому що і колір фарб мають величезне значення, адже якщо дитина малює темними фарбами, то це свідчить про наявність психічних проблем, якщо яскравими, то її життя здається веселою подією.

Дозвольте дитині зображати все те, що вона хоче, не стримуйте його творчого польоту!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу