A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Відкриття офісу Центру безпеки громадян ( ДАТА-центр)!

Дата: 02.02.2023 14:14
Кількість переглядів: 22

2 лютого делегація з Івано-Франківська відвідала Солотвинську територіальну громаду, де відбулося відкриття Дата-центру в рамках реалізації грантового проєкту "Безпечне майбутнє" Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Відкриття такого центру передбачає закінчення процесу формування Центру Безпеки Громадян в Солотвино, який дозволить ефективно координувати дії всіх підпорядкованих фахівців. Так Дата-центр складається з центру оперативного реагування, де працюватимуть диспетчери центру обробки даних для зберігання інформації, системи оповіщення, центру екстреної медичної допомоги та поліцейських офіцерів громади. Це дозволить якомога оперативніше реагувати на різноманітні надзвичайні події й гарантувати безпеку місцевих мешканців та гостей населеного пункту.

Офіційне відкриття call-станції відбулося за участі начальника поліції Закарпаття – генерала поліції третього рангу Ярослава Колесника, пана консула Румунії в Солотвино Флоріна Граціана Пирву, народного депутата Миколи Галушка, а також керівника Головного управління ДСНС в Закарпатській області Романа Гудака.

співпраця працівників ДСНС, поліції та медиків забезпечить надання громадянам ефективної екстреної допомоги. Метою Центру безпеки є не лише негайна допомога, але й профілактика та підтримка публічного порядку, пожежної безпеки та протидія проявам будь-яких порушень загалом.

Вказані служби розміщуються в окремих передбачених для цього приміщеннях, з усім необхідним сучасним обладнанням та відеоспостереженням, що дозволяє контролювати стан правопорядку на території. Крім того, Центр повністю вкомплектовано транспортними засобами.

Поліцейські, які беруть участь у організації та здійсненні роботи Центру одночасно несуть службу, працюючи на поліцейській станції, і в такий спосіб підсилюють безпекову ситуацію на території обслуговування.

Начальник поліції Закарпаття Ярослав Колесник наголосив, що невдовзі до вже діючих трьох поліцейських, які несуть службу в Центрі безпеки, доєднаються нові працівники, які так само віддано працюватимуть заради безпеки та допомоги людям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу