A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

День єднання Румунії!

Дата: 01.12.2022 16:26
Кількість переглядів: 23

1 грудня в Консульстві Румунії в Солотвино та Посол Румунії в Україні ЄС Александру Віктор Мікула провели урочистий захід з нагоди Національного дня Румунії в Солотвині, Закарпатська область.

У програмі цієї річниці було збереження хвилини мовчання пам'яті полеглих у боротьбі проти агресії російської федерації, налаштування державних гімнів України та Румунії у вокальному інтерпретації, короткі промови та вручення дипломів.

Представники керівництва української влади від державних військових адміністрацій, рад Закарпатської області та Теацівського і Рахівського районів, а також від Солотвинської територіальної громади, численні видатні члени румунської громади, соціологічного середовища та румунського духовенства самовираження від право Тиси і директорів закладів румунської освіти на Закарпатті.

З Румунії до нас в гостях були префект повіту Марамуреш, мер муніципалітету Сігету Мармаріцієй Барі, директор муніципальної лікарні Сігету Мармацієй, представники Національної спілки юристів Румунії, Maramure Din Bar, прикордонної поліції Румунії та громадських організацій АСОС та Мальтійська служба допомоги Sighetu Marmati філія.

Список учасників доповнили представники МАЕ України, Європейського суду з прав людини (СЕДО), депутати Європарламенту та представники Генерального консульства Польщі у Львові. Користуючись нагодою, дякуємо всім за відвідування цієї урочистої події на честь Румунії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу